SKŁADNIKI na 2 duże porcje
I sypkie:
woreczek brązowego ryżu
65g wędzonego dorsza
1 jajko
1/2 cebuli / 3cm pora
4 łyżeczki kukurydzy
1 średni ogórek kwaszony
II sos:
1 łyżeczka majonezu (ok. 10g)
1,5 łyżeczki jog nat
7 kropel sosu sojowego
pieprz
PRZYGOTOWANIE
I ->
Ryż gotujemy wg instrukcji z opakowania.
Jajko gotujemy na twardo (ja umyłam i w między czasie ugotowałam razem z ryżem). Następnie kroimy w kostkę.
Z dorsza wybieramy ości, dzielimy na kawałki.
Ogórek kroimy w kostkę (dodawajcie bez wody).
Cebulę jak ogórek (tylko w drobniejszą kosteczkę, im mniejsza, tym lepsza).
Wszystkie produkty mieszamy w jednej misce.
II ->
Składniki na sos mieszamy razem z sałatką. Radzę od razu dodać do miski z resztą produktów i nie przyrządzać wcześniej mieszanki, ponieważ połowa z niej zostanie nam na naczyniu - całkiem niepotrzebnie.
PODANIE
Nakładamy na talerz wg uznania i wcinamy ;-) Proponuję 200-250g, spokojnie się najecie. Zdjęcia nie ma, ponieważ nie miałam jak zrobić, kiedyś przy okazji je dodam.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do wyrażenia opinii :)