I część:
3 łyżki (30g) płatków owsianych
1 łyżka OP
1 łyżka OŻ
1 łyżka SL
1 łyżka ZP
1 łyżka (20g) rodzynek
1/2 jajka
2 1/2 łyżki jog nat z wapniem (biedronka)
II część:
jog nat z wapniem
nasiona dyni
cynamon
PRZYGOTOWANIE
Jajko wbijamy do literatki, łączymy białko z żółtkiem za pomocą widelca. Odlewamy połowę do miseczki.
Wszystkie składniki z I części mieszamy w małej misce. Smażymy z obu stron, bez tłuszczu, na teflonie i małym ogniu.
PODANIE
Wykorzystujemy produkty z II części. Placki smarujemy jog nat, posypujemy cynamonem i dorzucamy na to nasiona dyni. Oczywiście w kwestii podania, jak również całego przepisu - można manewrować składnikami :) Osobiście 2 lata temu pokochałam ten posiłek i potrafiłam przez 2-3 miesiące - codziennie - jeść te placki, tylko że z jabłkiem.
Tak wygląda wersja z ww przepisu:
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do wyrażenia opinii :)