17 kwietnia 2012

Placki owsiano-otrębowe z rodzynkami i pestkami dyni

SKŁADNIKI na 1 porcję

I część:

3 łyżki (30g) płatków owsianych
1 łyżka OP
1 łyżka OŻ
1 łyżka SL
1 łyżka ZP
1 łyżka (20g) rodzynek
1/2 jajka
2 1/2 łyżki jog nat z wapniem (biedronka)

II część:

jog nat z wapniem
nasiona dyni
cynamon


PRZYGOTOWANIE

Jajko wbijamy do literatki, łączymy białko z żółtkiem za pomocą widelca. Odlewamy połowę do miseczki.
Wszystkie składniki z I części mieszamy w małej misce. Smażymy z obu stron, bez tłuszczu, na teflonie i małym ogniu.


PODANIE

Wykorzystujemy produkty z II części. Placki smarujemy jog nat, posypujemy cynamonem i dorzucamy na to nasiona dyni. Oczywiście w kwestii podania, jak również całego przepisu - można manewrować składnikami :) Osobiście 2 lata temu pokochałam ten posiłek i potrafiłam przez 2-3 miesiące - codziennie - jeść te placki, tylko że z jabłkiem.


Tak wygląda wersja z ww przepisu:
 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do wyrażenia opinii :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...