17 kwietnia 2012

Owsianka "na słono"

SKŁADNIKI

50g płatków owsianych
250-300ml mleka 0,5%
1/2 łyżki SL
1 łyżka pestek dyni
1 łyżka nasion słonecznika
1 łyżka orzechów włoskich


PRZYGOTOWANIE

Płatki gotujemy w mleku.
Słonecznik obieramy. Orzechy to samo i łamiemy na małe kawałki.
Gdy płatki są gotowe, wszystkie składniki mieszamy ze sobą, zostawiając część nasion do dekoracji.


PODANIE

Owsiankę wlewamy do talerza i posypujemy nasionami.

 

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Witaj,

    powstał pomysł stworzenia osobnego miejsca w sieci, gdzie znajdowałyby się wyłącznie 'owsiane' przepisy kulinarne - A te, które Pani opublikowała na swym blogu wydają się nam bardzo ciekawe! Zatem - uprzejmie prosimy o pozwolenie zamieszczenia ich (oraz każdego takiego kolejnego; w formie oryginalnej, wraz ze zdjęciem) w naszej wspólnej Krainie Owsa - Owsiankowie!

    Oczywiście źródło zostanie wyraźnie zaznaczone :)

    Liczymy na pozytywną odpowiedź w komentarzach pierwszego posta na blogu - owsianakraina.blogspot.com

    Z owsianym pozdrowieniem,
    Grupa Owsiankowych Smakoszy

    OdpowiedzUsuń

Zapraszam do wyrażenia opinii :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...