50g płatków owsianych
250-300ml mleka 0,5%
1/2 łyżki SL
1 łyżka pestek dyni
1 łyżka nasion słonecznika
1 łyżka orzechów włoskich
PRZYGOTOWANIE
Płatki gotujemy w mleku.
Słonecznik obieramy. Orzechy to samo i łamiemy na małe kawałki.
Gdy płatki są gotowe, wszystkie składniki mieszamy ze sobą, zostawiając część nasion do dekoracji.
PODANIE
Owsiankę wlewamy do talerza i posypujemy nasionami.
Smacznego!
Witaj,
OdpowiedzUsuńpowstał pomysł stworzenia osobnego miejsca w sieci, gdzie znajdowałyby się wyłącznie 'owsiane' przepisy kulinarne - A te, które Pani opublikowała na swym blogu wydają się nam bardzo ciekawe! Zatem - uprzejmie prosimy o pozwolenie zamieszczenia ich (oraz każdego takiego kolejnego; w formie oryginalnej, wraz ze zdjęciem) w naszej wspólnej Krainie Owsa - Owsiankowie!
Oczywiście źródło zostanie wyraźnie zaznaczone :)
Liczymy na pozytywną odpowiedź w komentarzach pierwszego posta na blogu - owsianakraina.blogspot.com
Z owsianym pozdrowieniem,
Grupa Owsiankowych Smakoszy