17 kwietnia 2012

Kolorowa sałatka z buraków z bakaliami i...

Zakochałam się w tej sałatce, jak również tej z białej rzodkwi. Jem ją - jeśli nie codziennie - to co drugi dzień. Jest pyszna i dziwię się, że tak późno wpadłam na pomysł, aby zdecydować się na takie połączenia.

SKŁADNIKI na 2 duże porcje

1/2 buraka
1 duża marchew
1 duże jabłko
2 garści rodzynek
2 łyżki jog nat
2 łyżki pestek dyni
2 łyżki nasion słonecznika
2 łyżki orzechów włoskich
1 łyżka suszonej żurawiny
2 łyżki SL


PRZYGOTOWANIE

Warzywa i jabłko myjemy, obieramy i trzemy na tarce (o dużych lub małych oczkach, kto jak woli, je preferuję duże, ponieważ wolę więcej gryźć, ale ta wersja jest starta na małych oczkach).
Słonecznik skubiemy, orzechy obieramy i dzielimy na małe cząstki.
Wszystko mieszamy w jednej, dużej misce.


PODANIE

Jak na zdjęciu. Sałatka jest wyśmienita i jak najbardziej zdrowa - zapewnia kilka porcji warzyw na dzień.

 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do wyrażenia opinii :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...