SKŁADNIKI na 2 porcje
2 śliwki
1 jabłko
1 gruszka
1/2 grejpfruta
1 łyżka rodzynek
1 łyżka żurawiny
1 łyżka granoli/crunchy miodowej
4-5 łyżek jog nat
PRZYGOTOWANIE
Owoce myjemy pod ciepłą, bieżącą wodą i obieramy (prócz śliwek), następnie wszystkie kroimy w małą kostkę. Grejpfruta najlepiej obrać jak najdokładniej.
Wszystkie produkty mieszamy ze sobą w jednej misce (można zostawić płatki do posypania po wierzchu albo od razu je rozdrobnić i wrzucić do całości).
PODANIE
Ja posypałam zostawionymi bakaliami i crunchy. Niektórym może przeszkadzać twardość płatków więc można poczekać, aż te namiękną. Sałatkę dzielimy na dwie części. Dodam, że lekko kwaskowy smak jabłka, delikatnie cierpka nuta grejpfruta i słodycz gruszki i śliwek świetnie ze sobą współgrają. Moje podniebienie było bardzo zadowolone tym połączeniem - dodatkowo wspomożonym bakaliami.
Smacznego!
Takie kalorie to niezupełnie się liczą :) To samo zdrowie i jaki smak...zawsze warto!
OdpowiedzUsuńW zupełności się zgadzam :) Trzeba tylko pamiętać, że mimo wszystko są to cukry proste i nie należy jeść ich w nieograniczonej ilości - w przeciwieństwie do warzyw, ale jak piszesz - warto. Moje podniebienie ponownie chciałoby móc skosztować tej pyszności :)
Usuń