19 kwietnia 2012

Jogurt z powidłami i żurawiną

Raz na jakiś czas robię pewne podejścia do jogurtu naturalnego. Uważam, że lepiej jest zrobić go samemu, aniżeli łapać się za kupny. Oczywiście jogurt naturalny także jest kupiony, jednakże nie ma co porównywać wartości odżywczych jogurtu smakowego, do zdrowotności jogurtu naturalnego. Oto moja kolejna propozycja dla tych, którzy szukają nowych smaków bądź tych, którzy nie potrafią jeść czysty jogurt naturalny :)


SKŁADNIKI na 1 porcję

250g jog nat
1,5 łyżki powideł
płaska łyżka suszonej żurawiny
płaska łyżka OP
płaska łyżka OŻ


PRZYGOTOWANIE

Jogurt wlewamy do pucharka lub miseczki. Dodajemy powidła, żurawinę i otręby. Mieszamy bądź nie - w zależności od tego, jak wolimy jeść. Ja w półce miałam tylko normalne otręby, jeśli jednak ktoś posiada granulowane (np. śliwkowe), to jak najbardziej polecam.


PODANIE

Bez żadnych filozofii: łyżka w dłoń i do buzi :)




Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do wyrażenia opinii :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...