SKŁADNIKI na 1 porcję
duża kromka chleba mieszanego z ziarnami
1 pieczarka
1 plaster sera żółtego (ja miałam duży plaster już krojonego)
ketchup
PRZYGOTOWANIE
Chleb kroimy na połówki. Delikatnie (!) moczymy wodą i podsmażamy z obu stron na teflonie - można też cienko posmarować masłem lub margaryną, a efekt będzie lepszy. Pieczarki czyścimy, kroimy w plastry i podsmażamy z solą wraz z pieczywem. Ser żółty - w moim przypadku - dzielimy na pół i dorzucamy na patelnię. Może być nawet zdjęta z ognia, chodzi jedynie o to, by się delikatnie rozpuścił. Inną opcją jest to, by gotową kanapkę przykryć serem i włożyć do mikrofali, jeżeli ktoś posiada.
PODANIE
Chleb smarujemy ketchupem, kładziemy ser, tutaj znowu ketchup jeśli ktoś lubi, pieczarki i zajadamy się!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do wyrażenia opinii :)