SKŁADNIKI
3 łyżki płatków owsianych
1 kopiasta łyżka OŻ
1 kopiasta łyżka OP
1 płaska łyżka SL
1 płaska łyżka ZP
1 łyżeczka cynamonu
3 łyżki jog nat
1/2 jajka
1 łyżka pestek dyni
garść rodzynek
Do podania
1 małe jabłko
duża łyżka jog nat
kilkanaście rodzynek
cynamon
PRZYGOTOWANIE
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w małej misce. Smażymy z dwóch stron na teflonie (mały ogień) bez dodatku tłuszczu.
Jabłka obieramy, kroimy na cienkie plastry i podsmażamy z dwóch stron na patelni - ja robiłam to jednocześnie z plackami.
PODANIE
Placki smarujemy jogurtem, kładziemy na nie jabłko, posypujemy cynamonem i dorzucamy rodzynki - dosłownie 2-3, bo są już one w środku. Można też najpierw położyć owoc, następnie jogurt, cynamon i bakalie. Ta kolejność jest chyba lepsza, bo wtedy jogurt nie wypływa pod ciężarem jabłka. Osobiście - kocham te placki .
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do wyrażenia opinii :)