ok. 1/2 opakowania makaronu pełnoziarnistego
500g pieczarek
1/2 małej cebulki
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz, vegeta
1 łyżka posiekanej pietruszki
1 płaska łyżka chudej śmietany
opcjonalnie woda
PRZYGOTOWANIE
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Cebulę obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Podsmażamy na oliwie.
Pieczarki czyścimy, kroimy w pół-plastry i dodajemy do cebulki. Dusimy pod przykryciem z dodatkiem przypraw i pietruszki. Co jakiś czas mieszamy i jeśli trzeba, dodajemy wodę. Kiedy pieczarki są gotowe (wedle uznania), dodajemy do nich śmietanę i mieszamy - uprzednio ściągając patelnię z ognia.
PODANIE
Nakładamy 150g makaronu oraz połowę przygotowanych pieczarek.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do wyrażenia opinii :)