17 kwietnia 2012

Obiad: pieczeń, ziemniaki i sałatka

I nadszedł ten wielki moment, kiedy to wstawiam przepis na cały obiadowy obiad  hehehe.


SKŁADNIKI na 1 porcję

1 ugotowany ziemniak w mundurku
100g pieczeni (może być inne mięso, takie akurat ja miałam)
7 listków sałaty lodowej (może być kapusta pekińska)
1/3 czerwonej papryki
3cm pora
2 łyżki serka wiejskiego
1 duży ogórek konserwowy
sól, pieprz


PRZYGOTOWANIE

Ziemniaka obieramy i kroimy na plastry, i bez tłuszczu podsmażamy na patelni z kawałkiem pieczeni.
W tym czasie myjemy paprykę i kroimy ją w kosteczkę. Por siekamy w drobniutką kosteczkę. Sałatę rwiemy na małe kawałki (w przypadku pekińskiej na cienkie i krótkie paseczki). Ogórek jak paprykę. Wszystkie składniki z sałatki wrzucamy do miski i przyprawiamy.


PODANIE

Jak na zdjęciu. Sałatki wyszło więcej, niż jest pokazane, a pokazane jest mniej, bo już się nie zmieściła na talerzu hehehe. Mimo śmieszącej niektórych ilości składników - obiadem można spokojnie się najeść, ba, nim się nie da nie najeść!

 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zapraszam do wyrażenia opinii :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...