SKŁADNIKI
2 jajka
30g pieczeni (może być każda wędlina - oczywiście im chudsza, tym lepsza)
2-3cm pora
olej
przyprawy: majeranek, tymianek, oregano, pieprz
PRZYGOTOWANIE
Pora siekamy najpierw na cienkie paseczki, potem na drobniutką kosteczkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju (może być później z dodatkiem wody), wedle uznania dodajemy przyprawy, a następnie dorzucamy do niego pokrojoną w kosteczkę pieczeń i podsmażamy. Gdy są już wysmażone, wbijamy dwa jajka i mieszamy do momentu, który nam odpowiada - ja jestem z tych sucholubnych.
PODANIE:
Na talerz i wcinamy. Alternatywa na każdy posiłek. U mnie najczęściej jest to obiad albo kolacja. Jeśli ktoś potrzebuje, można ją jeść z pieczywem - oczywiście najlepiej innym niż pszenny.

Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Zapraszam do wyrażenia opinii :)